SIP telefoon voor bedrijven aanvragen

Simpel gezegd is een SIP telefoon een telefoon die de Open Standard “SIP” gebruikt om telefoongesprekken in te stellen en te beheren. De eigenlijke stem wordt overgedragen via een IP-gebaseerd netwerk met behulp van een andere Open standaard genaamd “RTP”. Aangezien deze protocollen generiek “VoIP” (voice-over-internet-protocol) worden genoemd, worden deze telefoons soms ook VoIP telefoons of VoIP-clients genoemd.

 

SIP-telefoons kunnen worden ingedeeld in 2 hoofdcategorieën:

  • Telefoons of toestellen of hardware SIP-telefoons
  • Softphones of software SIP-telefoons

 

HardPhones

Een vaste telefoon ziet eruit als een gewone telefoon en gedraagt ​​zich als een echte telefoon. De hardware is echter gebouwd met behulp van netwerkbewuste of meer specifiek IP-bewuste componenten. De hardphone maakt verbinding met een IP-netwerk met behulp van gewone ethernetkabels of met behulp van WiFi. Draadloze telefoons zijn ook beschikbaar en deze apparaten maken gebruik van een andere draadloze draadloze technologie, DECT genaamd, zodat de telefoons communiceren met een basisstation met behulp van het DECT-protocol, terwijl het basisstation communiceert met een IP-PBX met behulp van SIP en RTP als hun transportprotocollen.

SoftPhones

Een SoftPhone is simpelweg wat hun naam impliceert – een softwareprogramma dat telefonische functionaliteit biedt. Nogmaals, een softphone zal, net als een hardphone, de Open Standards-protocollen SIP en RTP gebruiken voor het instellen van een oproep en voor het afleveren van stemmen. Elk computerapparaat zoals:

  • Desktop computers (Windows, Mac, Linux)
  • Tablets (Android, iOS)
  • Smartphones (Android, iOS)

 

De voordelen van een Soft SIP telefoon

Het gebruik van een softphone stelt ons in staat om beter gebruik te maken van computerbronnen, maar een belangrijker voordeel is feitelijk dat het op software is gebaseerd. De limiet van de functionaliteit die aan een softphone kan worden toegevoegd, is beperkt tot de verbeelding van de softwareontwikkelaar, waardoor hij krachtige visuele hulpmiddelen voor de gebruiker kan maken, kan integreren in andere systemen via de softphone zelf als tussenpersoon, enz.

Meer weten? Neem gerust telefonisch of per mail contact met ons op of vraag een offerte online aan.