SIP trunking zakelijk

SIP trunk is een verwijzing naar het SIP protocol om zodoende realtime communicatie via internet tot stand te brengen. SIP trunk biedt als onderscheidend vermogen, ten opzichte van analoge telefonie, dat een flinke kosten besparing mogelijk is.

 

Wat houdt een SIP Trunk verbinding in?

Je bent waarschijnlijk bekender met de term ‘zakelijke VoIP’ dan met SIP-trunking. Hoewel VoIP een veel bredere term is, is SIP-trunking een centraal onderdeel van de werking van VoIP-telefoonsystemen.

SIP is gebaseerd op de internetprotocollen waarbij berichten opnieuw worden gecodeerd om een eindpunt in het telefoonnetwerk te bereiken. SIP trunking is nodig om telefoongespreken te voeren en te ontvangen met een VoIP systeem.

Je kunt SIP trunk dan ook zie als een digitale telefoonlijn of service die door bedrijven wordt aangeboden via een internetverbinding.

Zo werkt het: je gebruikt internet om het VoIP-telefoonsysteem aan te sluiten op het netwerk van jouw VoIP provider. De provider kan vervolgens oproepen van en naar het traditionele telefoonnetwerk verbinden met extensies op jouw telefoonsysteem.

Wat zijn de voordelen van SIP Trunking?

Het grootste voordeel van SIP-trunking, is besparingen. Met een SIP trunk verbinding is het mogelijk om tot 50 procent te besparen in vergelijking met traditionele telefoondiensten. Je kunt op de volgende manieren kosten besparen:

  • Gratis onderling bellen tussen kantoren op hetzelfde VoIP-systeem. SIP-providers routeren gesprekken tussen jouw kantoren via internet, zodat je ze niet per minuut hoeft te betalen. Gratis bellen tussen kantoren kan een enorme kostenbesparing betekenen voor bedrijven, vooral bedrijven met meerdere vestigingen in meerdere landen.
  • Betere tarieven, met name voor internationale gesprekken. Met behulp van SIP-trunking kunnen bedrijven tot wel 75 procent besparen op internationale gesprekken.
  • Flexibele capaciteit. Traditionele hoofdlijnen hebben vaste capaciteiten, u heeft bijvoorbeeld 23 kanalen die tegelijk kunt gebruiken voor oproepen. Met een SIP-trunk kan jouw provider het aantal gelijktijdige oproepen realtime verwerken en verhogen, zodat je niet betaald voor lijnen die je niet volledig gebruikt.

 

Je kunt de capaciteit voor een promotie-aanbieding of productvrijgave verhogen of de capaciteit terugschroeven wanneer de seizoensgebonden vraag voor bepaalde producten afneemt.
Wat heb je nodig?

 

Voor SIP trunk heeft u onder andere het volgende nodig:

Meer weten? Neem gerust telefonisch of per mail contact met ons op of vraag een offerte online aan.